Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Συμμάζεψε το σπίτι σε 30 λεπτά


Την ώρα που χαλαρή χαζεύεις στην τηλεόραση και πίνεις αμέριμνη τον καφέ σου, χτυπάει το τηλέφωνο κι ακούς τα κακά νέα. Ο καλός σου, σε ενημερώνει ότι απρόσμενες επισκέψεις καταφθάνουν σε μισή ώρα και το σπίτι είναι άνω κάτω. Μπορεί να είναι κάποιος φίλος από το πουθενά, η πεθερά ή ο προϊστάμενος του καλού σου. Φρικάρεις, αλλά δεν έχεις διέξοδο διαφυγής από τα τετελεσμένα, άρα θα πρέπει να ανασκουμπωθείς στα γρήγορα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να συμμαζέψεις το χάος που επικρατεί γύρω σου. 

Από πού όμως ν’ αρχίσεις ; 

 Κατ’ αρχήν μια ψύχραιμη ματιά γύρω σου Ρίξε μια γρήγορη ματιά γύρω σου στο χώρο που θα δεχθείς τους επισκέπτες. Μάζεψε πεταμένους φακέλους αλληλογραφίας, διαφημιστικά φυλλάδια, άπλυτα πιάτα και ποτήρια που μπορεί να είναι ακουμπισμένα εδώ κι εκεί. 

Σιγουρέψου ότι το δάπεδο είναι καθαρό καθώς και το μπάνιο τουλάχιστον αξιοπρεπές. Λογικά δεν θα πάνε οι καλεσμένοι σε άλλους χώρους, οπότε φρόντισε να κλείσεις τις πόρτες από τα υπόλοιπα δωμάτια. Υπάρχουν διαθέσιμες ενισχύσεις ; Αν τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα για να συνειδητοποιήσουν το βαθμό της απελπισίας σου, κάλεσέ τα στην απρόσμενη μάχη που έχεις να δώσεις, εξαιτίας της έκτακτης επίσκεψης. 

Αν δεν βρίσκεις άμεση ανταπόκριση, οι δωροδοκίες είναι πλήρως αποδεκτές σ’ αυτού του είδους τις καταστάσεις. Αν είναι μικρά, βρες ένα τρόπο να τα περιορίσεις στο χώρο τους και υποχρεωτικά ρίξου στη δουλειά χωρίς συμμάχους. Αυτά που φαίνονται… Με την ηλεκτρική σκούπα, καθάρισε όλες τις επιφάνειες που φαίνονται στο χώρο και τακτοποίησε αυτά που φαίνονται. 

 Μην ανησυχείς για το αν τα βάζεις στην σωστή τους θέση – μ’ αυτό θ’ ασχοληθείς αύριο. Τώρα, έχει σημασία απλά να εξαφανίσεις ό,τι προδίδει ακαταστασία και σ’ αυτό πολύτιμος σύμμαχος είναι οι ντουλάπες. Πάρε τα αραδιασμένα ρούχα από τον καναπέ κι εξαφάνισέ τα στην πλησιέστερη ντουλάπα. 

 Η κρεβατοκάμαρα – που συνήθως δεν δέχεται επισκέψεις – είναι ο καλύτερος χώρος για να εξαφανίσεις διάφορα αντικείμενα. Θυμήσου μόνο στο τέλος να κλείσεις την πόρτα! Σε αντίθεση με την κρεβατοκάμαρα, η κουζίνα είναι ένας χώρος που μπορεί να έρθουν οι επισκέπτες. Γι’ αυτό είναι καλό να μαζέψεις άπλυτα πιάτα και ποτήρια που τυχόν υπάρχουν ή ακόμα και κατσαρόλες. Αν δεν υπάρχει πλυντήριο πιάτων και ο χρόνος που έχεις δεν φτάνει για να τα πλύνεις, ο φούρνος είναι μια «κρυψώνα», για ν’ αποφύγεις τα πικρόχολα σχόλια. Φρόντισε βέβαια να μην τα ξεχάσεις εκεί, μετά από την επίσκεψη ! 

Τέλος πλύνε και σκούπισε καλά το νεροχύτη και τους πάγκους κι η κουζίνα σου θα μοιάζει τέλεια. Η τακτοποίηση κι ο καθαρισμός των σημείων που φαίνονται λοιπόν, δεν θα σου πάρει περισσότερο από περίπου 3 λεπτά φτάνει να κινηθείς γρήγορα και συντονισμένα. Το επόμενο σημείο, που θα πρέπει να εστιάσετε την μάχη σας, είναι τα δάπεδα. Καθαρά δάπεδα Το βρώμικο πάτωμα πραγματικά είναι ό,τι το χειρότερο σ’ ένα σπίτι. Ένα γρήγορο σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα, θα είναι απαραίτητο. 

 Μην μετακινείς έπιπλα, κανείς δεν θα ψάξει τι γίνεται κάτω από τους καναπέδες. Στην κουζίνα, ίσως είναι απαραίτητο ένα σφουγγάρισμα καθώς επίσης και στο μπάνιο, όπου δεν θα πρέπει να ξεχάσεις να βάλεις καθαρές πετσέτες και αν δεν έχει χαρτί τουαλέτας κι έπειτα να εξαφανίσεις την σφουγγαρίστρα. Κι αυτό το στάδιο, εάν έχεις ένα καλό τέμπο και δεν προκύψει κάποιο ξαφνικό τηλεφώνημα – ξέρεις, απ’ αυτά τα τηλεφωνήματα ψυχοθεραπείας, που μιλάμε…, χωρίς να λέμε στην ουσία τίποτα - λογικά δεν θα σου πάρει περισσότερο από 3 λεπτά. 

Ας δούμε τώρα το επόμενο βήμα… 

 Η εικόνα σου 

Οι χώροι λοιπόν τώρα του σπιτιού μπορεί να μοιάζουν τέλειοι, αλλά εσύ θα πρέπει να είσαι το κεντρικό πρόσωπο και να κερδίσεις τα βλέμματα όλων. Άρα δεν μπορείς να είσαι ένα κουρέλι και παράλληλα «κυρίαρχη» του παιχνιδιού. Φρεσκαρίσου λοιπόν στα γρήγορα, κάνοντας ένα ντους, φόρεσε κάτι όμορφο, απλό και σέξι και περιποιήσου τα μαλλιά σας. 

Μην ξεχάσεις ένα γρήγορο μακιγιάζ που θα ολοκληρώσεις με ένα ζεστό και δυνατό κραγιόν. Έφτασε η ώρα ! Στην εξώπορτα ακούς κιόλας τις φωνές των επισκεπτών σου. Πάρε μια ανάσα, χαλάρωσε μ’ άλλες δυο βαθιές ανάσες και στη συνέχεια φόρεσε το λαμπερό σου χαμόγελο κι άνοιξε την πόρτα. Ήταν μια δύσκολη μάχη, αλλά την κέρδισες!!! Βέβαια αργότερα, για το απροσδόκητο της επίσκεψης, καλό θα είναι να γίνει μια συζήτηση επί της «ουσίας» με τον καλό σου, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τον ζήσεις ξανά αυτόν τον εφιάλτη. 

πηγή

5 σχόλια:

  1. Ωχ! Από τον πανικό μου και από τη βιασύνη δεν ξέρω αν θα συμμάζευα ή θα γκρέμιζα και το υπόλοιπο σπίτι τελικά... Χρήσιμες πληροφορίες (αλλά εύχομαι να μην μου τύχει τέτοιο πράγμα!!) Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά θεωρητικά είναι όλα εύκολα... εχείς δίκαιο απο τον πανικό μου και εγώ μάλλον θα συμμάζευα το κεφάλι του καλού μου, που δεν με προειδοποίησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς σε βρήκα!! δεν θα ήταν καλύτερα να έχουμε ένα καθημερινό πρόγραμμα έτσι ώστε να μην φτάνουμε σε τέτοιες καταστάσεις? από λίγο κάθε μέρα συντηρείται το σπίτι.. βέβαια δεν ξέρω τι γίνεται αν έχεις παιδιά.. εκεί αλλάζεις πίστα και το πράγμα δυσκολέυει μάλλον.. απλά οι κλειστές πόρτες δεν χτυπάνε όμορφα γιάτι όλοι καταλαβαίνουν τον λόγο που είναι κλειστές!!
    φιλάκια πολλά και θα τα λέμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς μας ήρθες!!! εγώ απο την εμπειρία μου σαν γατομάνα... που δουλεύει...οφείλω να ομολογήσω πως το καθημερινό πρόγραμμα πάντοτε μένει στο χαρτί. δεν καταφέρνω ποτέ να το ακολουθήσω. εκεί που μόλις έχεις κάνει σκούπα το σπίτι και κάθεσαι να απολαύσεις τους κόπους σου...τσουπ τσουπ ακούς τον υπέροχο ήχο της αμμολεκάνης... σε ελεύθερη μετάφραση &%^^%^%^%^% γμτ πάλι απο την αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή