Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Η χρήσης της κουρτίνας και τα πλεονεκτήματά της

Η κουρτίνα αποτελεί βασικό στοιχείο ενός προσωπικού ή επαγγελματικού χώρου διότι προσδιορίζει το στιλ της διακόσμησής του "συμπληρώνοντας" παράλληλα τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα. Η σωστή επιλογή κουρτινών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Στην αγορά, υπάρχει τεράστια ποικιλία σε σχέδια και υφάσματα οπότε είναι δύσκολο να βρεθούν οι κατάλληλες για κάθε περίσταση κουρτίνες.  

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης των κουρτινών είναι πολλαπλά. Ποια είναι όμως αυτά;

Ιδιωτικότητα. Η χρήση των κουρτινών προστατεύει την ιδιωτικότητα κάθε οικίας ή επαγγελματικού χώρου, από τα αδιάκριτα μάτια του περίγυρου. Σημαντικό ρόλο στην κάλυψη των αναγκών της ιδιωτικότητας αυτής, παίζει η ποιότητα της υφής της κουρτίνας. Δηλαδή, όσο πιο ανοιχτόχρωμη και λεπτή είναι μια κουρτίνα, τόσο πιο εύκολα διακρίνεται το εσωτερικό ενός χώρου από έξω. Αντιθέτως, οι «βαριές» και σκουρόχρωμες, δεν επιτρέπουν στους γείτονες να παρατηρήσουν οτιδήποτε συμβαίνει εντός.


Φωτισμός και ηλιακή ενέργεια. Οι κουρτίνες, μπορούν να ελέγξουν, ανάλογα με την ποιότητα και τα χρώματά τους, την φωτεινότητα ενός χώρου καθώς και την ποσότητα της ηλιακής ενέργειας που εισέρχεται σε αυτόν. Οι σκουρόχρωμες και χοντρές σε ποιότητα κουρτίνες, δεν αφήνουν το φως να τις διαπεράσει, ενώ το αντίθετο συμβαίνει με αυτές που είναι ανοιχτόχρωμες και έχουν αραιή ύφανση.


Εποχές και καιρικές συνθήκες. Είναι πλέον σύνηθες να αλλάζουμε τις κουρτίνες ανάλογα με τις εποχές του έτους. Αυτό συμβαίνει διότι η χρήση της ανάλογης κουρτίνας επηρεάζει την διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας. Κατά τη διάρκεια λοιπόν του χειμώνα, οι χοντρές σε ποιότητα και ζεστές κουρτίνες εμποδίζουν την απώλεια της ζέστης και προφυλάσσουν τον χώρο από το εξωτερικό κρύο που μπορεί να διαπερνά τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες ενώ επιλέγονται οι πιο ανάλαφρες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Διακόσμηση. Τα σχέδια και η ποιότητα των κουρτινών που επιλέγουμε βοηθάει κατά πολύ στην αναβάθμιση της αισθητικής ενός χώρου και διαμορφώνουν το στιλ που επιθυμούμε. Επίσης η χρήση της κατάλληλης κουρτίνας, μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα "κάδρο" που μπορεί να αναδείξει την θέα από ένα παράθυρο ή μπαλκονόπορτα. Τέλος μια κουρτίνα, μπορεί να δώσει την δυνατότητα της απομόνωσης ενός εσωτερικού χώρου από τον εξωτερικό, πράγμα πολύ σημαντικό ιδιαίτερα αν το έξω δεν είναι και τόσο ελκυστικό.


Συνοψίζοντας, η κουρτίνα ουσιαστικά "ντύνει" έναν ιδιωτικό χώρο ενώ τα πλεονεκτήματα της χρήσης των κουρτινών είναι πολλά, αρκεί να χρησιμοποιηθούν τα σωστά υφάσματα και σχέδια για την κάθε περίσταση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου