Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Tο δωμάτιο των κοριτσιών

Βασικές επιλογές για τη διαμόρφωση του δωματίου των κοριτσιών είναι:
-η προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα του ίδιου του παιδιού,
-οι δυνατότητες του χώρου και οι ανάγκες του (πχ αποκλειστικά υπνοδωμάτιο, συνδυασμός με γραφείο ή πολυχώρος (ύπνος-μελέτη-παιχνίδι)),
-οι ανάγκες για αποθήκευση (ντουλάπες συρταριέρες κλπ),
-οι δικές μας επιδιώξεις (ηρεμία και συγκέντρωση του παιδιού ή παιχνίδι και χώρος έκφρασης κλπ)
Φτιάξτε ένα μαγικό κοριτσίστικο δωμάτιο, ένα χώρο για ονειροπόληση, για παιχνίδι με τις κούκλες, για τα πρώτα «βαψίματα» και τις ατελείωτες ώρες στον καθρέπτη προβάροντας πόζες, χτενίσματα, γκριμάτσες.
Τα κορίτσια όλων των ηλικιών, συνήθως, είναι πιο δημιουργικά από τα αγόρια και θέλουν να ασχολούνται μόνα τους με τη διακόσμηση του δωματίου τους (και όχι μόνο). Πριν προχωρήσετε σε αλλαγές συζητήστε μαζί τους και δείτε τι θέματα θα τους ενδιέφεραν.

Φωτογραφία : Ιδέες για χρωματικούς συνδυασμούς
Φωτογραφία : Ιδέες για χρωματικούς συνδυασμούς
Χρησιμοποιήστε τα αγαπημένα τους χρώματα και δημιουργήστε τοιχογραφίες με τα αγαπημένα τους σχέδια. Ονειρικές μπορντούρες, κάστρα, πριγκιπόπουλα κλπ συνήθως ξετρελαίνουν τα περισσότερα κορίτσια.
Κάθε κορίτσι αγαπά τα όμορφα χρώματα. Δώστε του την ευκαιρία να έρθει από νωρίς σε επαφή με αυτά. Μια μπορντούρα με λουλούδια στην κορυφή, όμορφα ζώα που ξεπροβάλλουν στο δωμάτιο, πεταλούδες, και πολύχρωμα ζουζούνια που πετούν εδώ και εκεί, θα ενθουσιάσουν τη μικρή μας.

Μην ξεχάσετε να βάλετε στο κοριτσίστικο δωμάτιο ένα μεγάλο ολόσωμο καθρέπτη (πχ σε επαφή με την ντουλάπα). Ένα μεγάλο πίνακα ανακοινώσεων για να τοποθετεί φωτογραφίες από τα περιοδικά, κάρτες ή ζωγραφιές που θα δέχεται ή θα φτιάχνει η ίδια.
Απαραίτητα θα χρειαστείτε αρκετό χώρο και αποθηκευτικά τρικ για τα καλλυντικά της, τα αξεσουάρ, τα κοκαλάκια, τα κοσμήματα της και όλα τα ψιλοπράγματα που την κάνουν χαρούμενη που είναι κορίτσι.
Ενδιαφέροντα θέματα τοιχογραφιών για δωμάτια κοριτσιών είναι:

Το δωμάτιο της μικρής πριγκίπισσας.

Το δωμάτιο της μικρής πριγκίπισσας

 Η ιδέα ενός «μεγαλοπρεπούς» δωματίου για την μικρή μας πριγκίπισσα είναι ιδανική. Η ζωγραφιά ενός μεσαιωνικού κάστρου, με το πριγκιπόπουλο, το γαλάζιο ουρανό με τα λευκά συννεφάκια , θα ενθουσιάσουν την (μικροσκοπική μας) υψηλοτάτη.

Αθλητικά-Χορός

Λεπτομέρεια από δωμάτιο με θέμα τους αγώνες ταχύτητας

Φωτογραφία: Λεπτομέρεια από δωμάτιο με θέμα τους αγώνες ταχύτητας.

Τα κορίτσια αγαπούν τον αθλητισμό και μπορούμε να ενθαρρύνουμε αυτή τους την προτίμηση διακοσμώντας το δωμάτιό τους στην βάση του αθλήματος που προτιμούν. Τοιχογραφίες με θέματα όπως ο χορός , η ενόργανη γυμναστική, το καλλιτεχνικό πατινάζ κοκ μπορούν να συνδυαστούν και με άλλα διακοσμητικά στοιχεία στους τοίχους όπως φωτογραφίες με διάσημους αθλητές, αυθεντικά αντικείμενα των αγώνων (πχ κορίνες) ή ακόμα, αναμνηστικά από αγώνες (πχ το σήμα των ολυμπιακών αγώνων, κάποιο μετάλλιο κλπ).

Νεράιδες

Λεπτομέρεια από δωμάτιο με θέμα την Τινκερμπελ και τις φίλες της


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου