Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Μοτίβα και σχέδια ταπετσαρίας: πως επηρεάζουν τον χώρο μας

Η χρήση μιας ταπετσαρίας έχει την δυνατότητα να "μεταμορφώνει" έναν χώρο ανάλογα με το στυλ και τα μοτίβα που έχει πάνω της σχεδιασμένα. Ας δούμε κάποιους συνδυασμούς, που έχουν την δική τους δυναμική σε έναν προσωπικό ή επαγγελματικό χώρο.

Τοποθετώντας για παράδειγμα σε όλους τους τοίχους ενός δωματίου ταπετσαρίες  με κάθετες ρίγες, δημιουργείται η αίσθηση πως είναι πιο ψηλό. 


Αντιθέτως αν θέλουμε οι τοίχοι μας να φαίνεται ότι έχουν περισσότερο πλάτος, χρησιμοποιούμε ταπετσαρίες με οριζόντιες ρίγες οι οποίες και θα πρέπει να είναι παράλληλες με το δάπεδο. Αν δε οι ευθείες είναι διαγώνιες δημιουργούν την αίσθηση της κίνησης στον χώρο.
Τα πολύ μεγάλα μοτίβα πάλι, εντυπωσιάζουν στο μάτι ενώ τα μεγάλα αφηρημένα σχέδια κάνουν έναν χώρο πιο μοντέρνο. Αν η ταπετσαρία μας είναι διακοσμημένη με μικρά μοτίβα δίνουν σε ένα περιβάλλον την αίσθηση της οικειότητας. 


Επίσης, τα μικρά φλοράλ σχέδια προσδίδουν ένα παραδοσιακό στυλ 


ενώ πάλι τα μικρά με ψυχρά χρώματα δίνουν περισσότερο χώρο σε ένα μικρο δωμάτιο. 


Αυτά με τις σκούρες και θερμές αποχρώσεις αντιθέτως κάνουν να φαίνεται ένα δωμάτιο πιο μικρό. Μοντέρνο ύφος σε ένα περιβάλλον, μπορούν να δημιουργήσουν οι ταπετσαρίες με γεωμετρικά σχήματα. Επίσης, μπορούμε να δώσουμε έμφαση στην διακόσμηση ενός δωματίου αν επιλέξουμε ταπετσαρία που να έχει παρεμφερή χρώματα και υφή με αυτά που ήδη υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο με αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια κομψή και ευχάριστη ατμόσφαιρα! Όπως βλέπουμε το θέμα δεν είναι πάντα τι αγοράζουμε για να διακοσμήσουμε έναν χώρο, αλλά ο τρόπος που το συνδυάζουμε με το υπόλοιπο περιβάλλον ούτως ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο www.oikianet.gr, υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων σχεδίων και μοτίβων σε είδη διακόσμησης, που μπορούν να αναβαθμίσουν αισθητικά και να δώσουν αέρα ανανέωσης, τους χώρους που επιθυμείτε. 


Ζητήστε την γνώμη μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου