Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Ποιοι είναι οι λόγοι για την ανακαίνιση ενός σπιτιού;

Το σπίτι είναι ένας χώρος που πρέπει να χαιρόμαστε και να νιώθουμε άνετα ζώντας μέσα σ' αυτόν. Υπάρχουν όμως φορές που συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Πιθανά να μην μπορούμε να κατανοήσουμε τους ακριβείς λόγους για τους οποίους συμβαίνει κάτι τέτοιο επειδή οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας συχνά μας "αποσυντονίζουν" με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δούμε με "καθαρό μάτι" κάποιες καταστάσεις που είναι εμφανείς. 

Ποιοι είναι λοιπόν οι λόγοι που μας ωθούν να ανακαινίσουμε τον προσωπικό μας χώρο.; 


Παλαιότητα 

Ο πρώτος παράγοντας φθοράς για ένα σπίτι είναι ο χρόνος. Συνήθως τα προβλήματα που ανακύπτουν αφορούν στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, στις υδραυλικές εγκαταστάσεις καθώς και στα υλικά επένδυσης όπως τα ξύλινα δάπεδα, τα πλακάκια, τα τοιχία κλπ. Λογικό είναι πως σ΄αυτήν την περίπτωση η ανακαίνιση, είναι απαραίτητη προκειμένου να ξαναγίνει ο χώρος μας λειτουργικός και παράλληλα να αναβαθμιστεί αισθητικά.
Η κακή διαρρύθμιση

Αν ένα σπίτι δεν έχει σχεδιαστεί σωστά από την αρχή λογικό είναι να μειονεκτεί στην διαρρύθμιση του. Ιδιαίτερα αν είναι γεμάτο με έπιπλα που δεν έχουν τοποθετηθεί με σωστό τρόπο, αν η διάταξη των δωματίων είναι λανθασμένη καθώς και οι διαστάσεις τους, δημιουργείται μια χαοτική κατάσταση που μας κάνει να νιώθουμε άβολα. Ένας έμπειρος επαγγελματίας θα μπορέσει να δώσει την λύση σ αυτό το πρόβλημα, κάνοντας την μελέτη του χώρου βάσει της οποίας θα γίνουν οι αλλαγές που χρειάζονται.
Ενεργειακή αναβάθμιση

Με την κατάλληλη ανακαίνιση, μπορούμε να επιτύχουμε την ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου μας. Έτσι, μελλοντικά, θα αποφύγουμε έξοδα τα οποία είναι απόρροια της κατασπατάλισης της ενέργειας που απαιτείται για την ψύξη και την θέρμανση του, μειώνοντας κατά πολύ το κόστος.Ανανέωση

Η ανακαίνιση αποτελεί μια απόφαση που η εφαρμογή της μόνο θετικά αποτελέσματα έχει. Δίνει την αίσθηση του φρέσκου και της αλλαγής στο σπίτι μας, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται την ψυχολογία μας, μιας και αφήνουμε πίσω μας το παλιό και στη θέση του έρχεται το νέο. 
Φοβού το κόστος

Γενικά επικρατεί η αντίληψη πως η αναμόρφωση μιας οικίας απαιτεί μεγάλο κονδύλι. Όμως η αλήθεια είναι, πως τις πιο πολλές φορές αρκούν λίγες απλές κινήσεις: η βελτίωση του φωτισμού, η σωστή διαρρύθμιση, η κατάλληλη επιλογή επίπλων και υλικών και οι κατάλληλοι συνδυασμοί χρωμάτων, αρκούν για να μετατρέψουμε τον χώρο μας σε ένα ευχάριστο, γεμάτο θαλπωρή και άνετο περιβάλλον κάνοντας τον ανάλογο συνδυασμό των παραπάνω και όχι απαραίτητα όλων.Τέλος, πρέπει να τονίσουμε πως για να γίνει μια μερική ή ολική ανακαίνιση παίζει σημαντικό ρόλο η διάθεσή μας για αλλαγή. Όσο πιο πολύ την καθυστερούμε τόσο περισσότερες επιπτώσεις έχει στον χώρο μας και στον εαυτό μας! 

Το www.oikianet.gr, είναι δίπλα σας για να σας διευκολύνει ώστε να κάνετε τις σωστές στις επιλογές για το είδος της ανακαίνισης που επιθυμείτε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου