Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Μετακόμιση σε 7 κινήσεις


Σε κανέναν δεν αρέσει να αλλάζει σπίτι, καθώς πρόκειται για μία διαδικασία κουραστική, βαρετή και μερικές φορές επίπονη! Η μετακόμιση απαιτεί καθαρό μυαλό, οργανωτικό πνεύμα, αισιοδοξία και αρκετά ζευγάρια χεριών βοήθειας!  Η επίμαχη λίστα: 

 1) Διεύθυνση - τηλέφωνο Ακούγεται βουνό αλλά δεν είναι! Οργανωθείτε και ενημερώστε φίλους, συγγενείς και δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες για την αλλαγή της διεύθυνσης. Επίσης μπορείτε να ενημερώσετε το ταχυδρομείο της περιοχής σας για προώθηση γραμμάτων σε περίπτωση που δεν μπορέσατε να ειδοποιήσετε τους άμεσα ενδιαφερόμενους! 

 2) Καταναλώστε τα αποθέματα Εφόσον γνωρίζετε την ημερομηνία μετακόμισης φροντίστε να αρχίσετε σιγά σιγά την κατανάλωση των προϊόντων που δεν μπορούν να μεταφερθούν, όπως κατεψυγμένα και νωπά φαγητά. 

 3) Η λίστα Είτε είστε άνθρωπος της λίστας είτε όχι, θα το βρείτε πολύ βοηθητικό να έχετε πάντα πάνω σας ένα χαρτί για να σημειώνετε τα σημαντικά της μετακόμισης. «Να μην ξεχάσω να επιστρέψω το DVD στη φίλη μου», «Να μην ξεχάσω να δώσω τα ρούχα που δεν χρειάζομαι σε κάποιον που τα έχει ανάγκη» είναι δύο από τα πολλά παραδείγματα! 

 4) «Με λίγη βοήθεια από τους φίλους μου» Δεν χρειάζεται να σηκώσετε όλο το βάρος της μετακόμισης πάνω σας! Και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ζητήστε από τους φίλους σας είτε να σας βοηθήσουν με το πακετάρισμα, είτε με τη μεταφορά των πραγμάτων από το ένα σπίτι στο άλλο! 

 5) Τα είδη «πρώτης βοήθειας» Φροντίστε στο «νέο» σας σπίτι να υπάρχουν εύκαιρα τα παρακάτω: νερό, καφές, πρόχειρο φαγητό, καθαρά σεντόνια, σαπούνι, χαρτί υγείας και 2-3 χαλάκια. Εννοείται πως δεν θα ξεπακετάρετε σε μία μέρα, όμως κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της μετακόμισης θα θέλετε καφέ, θα θέλετε να κάτσετε κάπου, αλλά και να πλυθείτε και να φάτε κάτι πρόχειρο. Όταν τελειώσει αυτή η σούπερ κουραστική μέρα θα θέλετε κιόλας να ξεκουραστείτε! 

 6) Πώς να πακετάρω αποτελεσματικά; Σημειώστε στις κούτες με ανεξίτηλο μαρκαδόρο που ανήκει η κάθε κούτα. Προσοχή όμως: μην αρκεστείτε στο όνομα του δωματίου. Γίνετε συγκεκριμένοι και περιγραφικοί έτσι ώστε να μην χάνετε χρόνο και ενέργεια στο ξεπακετάρισμα. Επίσης μην παραγεμίζετε τις κούτες και τις τσάντες σκεπτόμενοι πως όλο και κάποιος θα βοηθήσει! Τέλος, μην ξεχάσετε να αξιοποιήσετε βαλίτσες και τσάντες – βολεύουν περισσότερο από τις κούτες.

 7) Σπίτι από την αρχή Σε περίπτωση που δεν μετακομίζετε από το ένα σπίτι στο άλλο και πρόκεται να βρεθείτε σε έναν χώρο που θα τον φτιάξετε από την αρχή, φροντίστε να κάνετε σωστή έρευνα αγοράς προκειμένου να βρείτε τις καλύτερες ευκαιρίες τόσο από άποψης επίπλων όσο και από άποψη ηλεκτρικών συσκευών.

Καλή επιτυχία!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου