Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Η διακόσμηση που ταιριάζει στο ζώδιό σας (Part 1)


ΚΡIΟΣ 

 Μπροστάρης, πρωτοπόρος και ενθουσιώδης καθώς είναι, επιθυμεί από το χώρο του κάτι που να μην τον περιορίζει και να αρμόζει με τη ζωντάνια και την ενεργητικότητα που εκπέμπουν αυτά τα άτομα, έτσι αυτό που περισσότερο θα τους ταίριαζε θα ήταν τα έντονα και ζωηρά χρώματα όπως κίτρινο και πορτοκαλί και τα έπιπλα μοντέρνα και εντυπωσιακά. Θέλετε όμως και μια ήσυχη γωνιά για να κάνετε τον καταλογισμό το πόσο απερίσκεπτος ήσασταν την ημέρα που πέρασε, μιας και αυτό το ελάττωμα σας χαρακτηρίζει ,έτσι φροντίστε ένα δωμάτιο, ή η κρεβατοκάμαρα να είναι βαμμένο σε πράσινο, σιέλ, ή και καφέ. 

ΤΑΥΡΟΣ 

 Είναι αλήθεια ότι είστε τόσο βολικοί και υπομονετικοί άνθρωποι; Αν είναι έτσι θα σας αρέσει και θα βολευτείτε όπως και να είναι το σπίτι σας και για τη διακόσμηση θα φροντίσει το έτερον ήμισυ. Αν όμως οι επιλογές του σας κάνουν νευρικούς και αρχίζουν να βγαίνουν τα άσχημα χαρακτηριστικά σας, όπως μνησικακία, τότε προτείνετε τα χρώματα που σας αρέσουν κι ας είναι απαλά και γήινα, άλλωστε όσο αγαπάτε εσείς το σπίτι και τις νωχελικές, ράθυμες ώρες μέσα σε αυτό, δεν το αγαπάει κανείς άλλος. Η αλκαντάρα για την ταπετσαρία επίπλων είναι ότι πρέπει, όπως και οι ουδέτερες αποχρώσεις και η αίσθηση του μεταξιού. Βάλτε τέλος καλή μουσική, ανάψτε κεριά και απολαύστε. 

ΔΙΔΥΜΟΣ 

 Επικοινωνιακός, άμεσος, ευέλικτος, αλλά και διπλοπρόσωπος η η μέρα του είναι ταραχώδης και περιπλέκεται μεταξύ αυτό που θέλει, αυτού που εννοεί και αυτού που στο τέλος θα κάνεις και θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που οι άλλοι αναμένουν. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι το αντίθετο της ησυχίας, της καρτερικότητας, της ανίας και της χαλάρωσης, θέλει φως και ανοιχτό περιβάλλον, ζωηρά χρώματα όπως το κίτρινο, αλλά πολύπλευρος όπως είναι και απεχθάνεται τη ρουτίνα μπορεί μέσα σε μια στιγμή να αλλάξει τα πάντα, τα έπιπλα, τα χρώματα και πριν προλάβει να τελειώσει να καταλάβει πως δεν είναι αυτό που του ταιριάζει και να αλλάξει και πάλι. Νομίζει πως το τέλειο βρίσκεται πάντα δίπλα του, αλλά όλο του διαφεύγει, δεν πειράζει έχει ακόρεστη διάθεση για αλλαγές και έτσι θα δοκιμάσει πολλούς συνδυασμούς. 

 ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

 Αν μπείτε σε ένα σπίτι που κυριαρχούν το πράσινο και το γαλάζιο υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχετε μπει σε σπίτι Καρκίνου. Αυτό βέβαια αν έχει κατασταλάξει καθώς συνεχώς ταλαντεύεται και δυσκολεύεται να αποφασίσει. Είναι φορές που θα τολμήσει να κάνει κάτι, γι’ αυτό και ίσως αγγίξει κάτι υπερβολικό, αλλά ξέρει, στο τέλος, πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη θαλπωρή και τη φροντίδα. Ζητάει τη σιγουριά των δικών του ανθρώπων για να του προσφέρουν έναν άθραυστο κόσμο για να προστατέψει μέσα του την εύθραυστη ψυχή του, γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγει ότι τον διαταράσσει και να επιλέγει πάντα ήρεμα χρώματα, όπως αρμόζει σε μία ήρεμη οικογένεια. 

 ΛΕΩΝ 

 Ένας τόσο δημιουργικός και δραστήριος άνθρωπος δεν θα συμβιβαζόταν σε ένα αδρανές και τετριμμένο τοπίο. Το κίτρινο περνάει και από αυτό το ζώδιο, όπως και το πορτοκαλί, αλλά η πραγματική του αγάπη είναι το κόκκινο που φροντίζει να υπάρχει παντού, αν όχι σε μεγάλες επιφάνειες, τουλάχιστον ως αναζωογονητικές πινελιές, παντού, διάσπαρτες, σαν το ζεστό του αίμα που κοχλάζει και είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τους αδύναμους, να δείξει τα προτερήματα του που είναι το θάρρος και η τόλμη. 

 ΠΑΡΘΕΝΟΣ 

Είναι λάτρης της τακτοποίησης και της μεθοδικότητας, όπως επίσης κλειστός και στωικός, γι’ αυτό όσες προσπάθειες κι αν κάνει να ανανεώσει το γούστο του, ποτέ δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από τα καφέ χρώματα. Αν είναι δυνατόν το σκούρο καφέ που θα τον αγκαλιάσει όταν θα απομονώνεται από τους άλλους για να σκεφτεί, να βάλει σε μια τάξη τον κόσμο του, τον κόσμο όλο. Όταν πρόκειται να νοικιάσει σπίτι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξει για το αν υπάρχει στο σπίτι θα είναι οι αποθηκευτικοί χώροι, ενώ αν είναι να κάνει δικό του τα βεστιάρια και οι αποθήκες θα είναι τόσο πολλά και διακριτικά τοποθετημένα που μέσα τους θα κυριαρχεί η απόλυτη τάξη. 


ΖΥΓΟΣ 

Ο Ζυγός με μάτι μοιρογνωμόνιο μπορεί να αντιληφθεί οτιδήποτε χαλάει την ισορροπία. Πρωτίστως πρέπει να φροντίζει για την αρμονία του χώρου με απλές λιτές γραμμές που δεν διαταράσσουν, ούτε μπερδεύουνε το τοπίο, άλλωστε αυτό που απεχθάνεται περισσότερο είναι το να διχάζεται και να χρειάζεται να ζυγίσει τα πράγματα, γι’ αυτό και το ουδέτερο κυριαρχεί, είτε σε χρώματα, είτε σε αντικείμενα. Υπακούοντας όμως στο προσωπικό του γούστο που αποζητά το όμορφο, επιλέγει μινιμαλιστικά στολίδια που είναι ικανά να κάνουν τον χώρο να ανθίσει. Για screensaver στην οθόνη του υπολογιστή θα βάλει ένα outdoor φουτουριστικό, ψηφιακό τοπίο και θα το κοιτάει κάθε φορά που θα θέλει να ηρεμίσει τη ματιά του από το μπάχαλο έξω από το παράθυρο.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου