Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Fabric Deco



Τα υφάσματα κυριαρχούν σε κάθε σπίτι με κουρτίνες, ταπετσαρίες, χαλιά και ριχτάρια να καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της επίπλωσης και των επιφανειών του. Δεν είναι λίγες οι φορές που το ύφασμα αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακόσμηση, διαμορφώνοντας το στιλ και την ατμόσφαιρα του χώρου. 


 
 
Επίκεντρο η θάλασσα
Τα μαξιλάρια στις πολυθρόνες, το χαλί-διάδρομος και το κρεμαστό πανό κάτω από τις τέντες συνθέτουν ένα ενδιαφέρον προοπτικό παιχνίδι, απόλυτα ταιριαστό στο ελληνικό τοπίο: Φαρδιές ρίγες σε μπλε-άσπρο οδηγούν το βλέμμα προς την υπέροχη θέα της θάλασσας διακοσμώντας συγχρόνως το υπαίθριο καθιστικό.

 
 
Μεταλλικές λάμψεις
Η σύγχρονη υφαντουργία χρησιμοποιεί νέα υλικά που προσφέρουν εξαιρετικές ιδιότητες στα υφάσματα, όπως αυτά τα διαχωριστικά πανό ανάμεσα στην τραπεζαρία και το καθιστικό, που σκορπίζουν αστραφτερή λάμψη χάρη στις μεταλλικές ίνες στη σύνθεση του υφάσματος.
 

 
 
Θεατρική νότα
Μαζεμένες στο πλάι με ένα χοντρό κορδόνι οι πλούσιες πτυχές της σμαραγδένιας κουρτίνας προσφέρουν αίσθηση απομόνωσης στην άνετη κτιστή ντουσιέρα, προσθέτοντας συγχρόνως μια θεατρική νότα στη διακόσμηση του μπάνιου. Πίσω από αυτήν διακρίνεται το απαραίτητο κρύσταλλο της καμπίνας που  προστατεύει το ύφασμα από τα νερά.
 
 
 
Απλότητα και ρομαντισμός
Μια παλιά κουρτίνα έχει μετατραπεί σε τραπεζομάντιλο καλύπτοντας το λιτό ξύλινο τραπέζι με ανοιξιάτικα, πολύχρωμα λουλούδια. Αυτό είναι αρκετό για να χαρίσει στην τραπεζαρία του εξοχικού μια ρομαντική ατμόσφαιρα, απόλυτα ταιριαστή με τον country χαρακτήρα του χώρου.
 
 
 
Μια ζεστή γωνιά
Πολυάριθμα μαξιλάρια και υφάσματα με ινδικά σχέδια συνθέτουν μια πολύ προσωπική γωνιά για ξεκούραση, καφέ, διάβασμα ή ακόμα και ύπνο, καθώς μια δίφυλλη πλούσια κουρτίνα απομονώνει εύκολα αυτή την εσοχή του χώρου. Η ξύλινη προέκταση του κτιστού καναπέ χρησιμεύει για να ακουμπάει κανείς διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα που κάνουν την χαλάρωση ακόμα πιο απολαυστική.
 
 
 
Σχέδια και χρώμα
Πέντε υφάσματα με διαφορετικά σχέδια έχουν χρησιμοποιηθεί σε μια έξυπνη διακόσμηση του υπνοδωματίου, χωρίς να δίνουν την αίσθηση της υπερβολής καθώς γραμμές, καρό και λουλούδια ακολουθούν το ίδιο ακριβώς χρωματικό παιχνίδι κόκκινου-άσπρου. Η σύγχρονη εκδοχή του «ουρανού» πάνω από το κρεβάτι λειτουργεί και σαν διαχωριστικό ανάμεσα στη ζώνη ύπνου και το κομψό καθιστικό.
 

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Τι όμορφα!! Σαν το δεύτερο πανό είναι οι κουρτίνες μου στο καθιστικό! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή