Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Διακόσμηση με ρίγες


Εάν στόχος σας είναι να υιοθετήσετε ένα νέο στυλ διακόσμησης των εσωτερικών χώρων, μια πολύ ξεχωριστή πρόταση είναι οι ρίγες! 

Οριζόντιες, κάθετες, φαρδιές ή λεπτές, οι ρίγες ταιριάζουν παντού και μπορούν να δημιουργήσουν έναν μοναδικό διάκοσμο με αυταπάτες ευνοϊκές για το χώρο σας. Όπως ακριβώς ένα άτομο φαίνεται διαφορετικό όταν φοράει ριγέ ρούχα, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την οικία ή το γραφείο σας! 





Οι οροφές θα δείξουν ψηλότερες με κάθετες ρίγες, ενώ ένα δωμάτιο μπορεί να φανεί ευρύτερο με οριζόντιες. Επειδή όμως κάθε χώρος είναι διαφορετικός και οι ανάγκες που εξυπηρετεί ποικίλουν, βασική προϋπόθεση πριν την τελική σας επιλογή είναι η σωστή μελέτη του, ώστε να εστιάσετε ακριβώς στα σημεία εκείνα που θέλετε να αναδείξετε. 


 Οι φαρδιές ρίγες στους τοίχους, τα έπιπλα, ή τα παπλώματα μπορούν να δώσουν στο δωμάτιο μια ανατρεπτική οπτική και μια ιδιαίτερη αισθητική. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ένα μοτίβο σε μία ή περισσότερες αποχρώσεις με μοναδική υφή. Μπορούν ακόμη να αποτελέσουν το πλαίσιο για ένα έργο τέχνης ή να εφαρμοστούν αυτοτελώς για ντεκόρ.

mix and match 

Οι ρίγες μας παρέχουν την δυνατότητα να κάνουμε αμέτρητους συνδυασμούς με σχέδια και αντικείμενα. Μπορούμε για παράδειγμα να ταιριάξουμε διαφορετικά χρώματα σε μαξιλάρια, κλινοσκεπάσματα, κουρτίνες και ό,τι άλλο θέλουμε, μονόχρωμα αλλά και με ρίγες και να δώσουμε σε κάθε δωμάτιο ένα ευχάριστο και πρωτότυπο design.

Αυταπάτες με ρίγες 

Αν ο χώρος σας είναι μικρός, οι ρίγες είναι σίγουρο πως θα δώσουν την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου δωματίου. Ανάλογα λοιπόν με τις συγκεκριμένες περιστάσεις, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε είτε για να προσθέσετε οπτικό ενδιαφέρον σε μια περιοχή είτε για να το αφαιρέσετε. Εάν δηλαδή το δωμάτιο διαθέτει ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως η λοξή οροφή, εφαρμόστε τις ρίγες για να την τονίσετε. Η αλληλεπίδραση της κατεύθυνσης με ρίγες δίνει ένα απίστευτα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

πηγή

1 σχόλιο: