Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση : Tips

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο μεγάλη θρησκευτική εορτή σε παγκόσμιο επίπεδο και πάντα συνοδεύεται από τον στολισμό είτε των προσωπικών είτε των επαγγελματικών μας χώρων. Τα τελευταία χρόνια, ο στολισμός συνηθίζεται να ξεκινάει πολύ πιο νωρίς από την έλευση της εορταστικής περιόδου. Αυτό συμβαίνει πιθανά είτε λόγω της τάσης που υφίσταται ήδη  σε άλλες χώρες να στολίζουν πολύ πιο πριν από τον Δεκέμβριο ή της υπάρχουσας κατάστασης που « βασιλεύει» στη χώρα μας εδώ και κάποια χρόνια ή οποία και μας ωθεί να στολίζουμε νωρίτερα έτσι ώστε να φέρουμε μια χαρούμενη νότα και ζεστασιά στην ατμόσφαιρα κάτι που αυτόματα θα βελτιώσει τη διάθεσή μας.

Οποιαδήποτε και να είναι η χρονική στιγμή που θα αποφασίσετε να στολίσετε το σπίτι σας με τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της επιλογής σας, ας δούμε μερικά tips που μπορείτε να ακολουθήσετε για να έχετε ένα όμορφο,  εντυπωσιακό και παράλληλα εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα.


Ξεκινήσετε κρεμώντας ένα στεφάνι στην εξωτερική πόρτα το οποίο και μπορείτε να προμηθευτείτε από την αγορά. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να το φτιάξετε ακόμη και μόνοι σας: στρογγυλέψτε μια μεταλλική κρεμάστρα καθαριστηρίου εφαρμόζοντας τα υλικά (κουκουνάρια, φιόγκους κλπ) με πιστόλι σιλικόνης ή με ένα λεπτό σύρμα.
Ετοιμάστε την τραπεζαρία σας βάζοντας ένα γιορτινό τραπεζομάντηλο σε κόκκινο χρώμα ή με διάφορα σχέδια,όπως ο Άγιος Βασίλης, οι τάρανδοι, δώρα, χιόνι κλπ. Βάλτε τα  επίσημα σερβίτσια και χρησιμοποιήστε για decor κόκκινες χαρτοπετσέτες. Επίσης μπορείτε πάνω στο τραπέζι να βάλετε κηροπήγια με κεριά σε ασημένιο χρυσό η κόκκινο χρώμα καθώς και να στολίσετε με μια φαρδιά κόκκινη κορδέλα σε σχήμα φιόγκου (με ή χωρίς άλλα στολίδια) την ¨πλάτη¨ από τις καρέκλες σας.Μπορείτε να αγοράσετε κλαδιά έλατου, κουκουνάρια και Αλεξανδρινά και να τα τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Όπως στην εσωτερική σκάλα και στα κάγκελα του μπαλκονιού, δημιουργείστε σχήμα γιρλάντας τοποθετώντας τα με κόκκινους ασημένιους η λευκούς φιόγκους αφού τα έχετε ήδη στερεώσει με μια πράσινη κλωστή.

Διακοσμήσετε διάφορα σημεία του κυρίως χώρου αλλά και των δωματίων με δίσκους σερβιρίσματος ή πιάτα. Τοποθετήσετε πάνω μπάλες, πέρλες, κλαδιά, κουκουνάρια ή οτιδήποτε άλλο εμπνευστείτε, μαζί με κεριά ή ακόμη και κρυστάλλινα κολονάτα ποτήρια!

Κρεμάστε εξωτερικά και εσωτερικά λαμπάκια ηλεκτρικά τα οποία μπορείτε να βρείτε σε αφθονία στην αγορά σε σειρές, σε μορφή «κουρτίνα», σε «δάκρυα» ή ακόμα και σε φωτοσωλήνες. 


Χρησιμοποιείστε τα καλοκαιρινά σας φαναράκια βάζοντας τα πάνω στο τζάκι ή και σε άλλα σημεία, στολίζοντας τα διακριτικά με γκυ.

Το δέντρο, συνήθως αποτελεί τον κύριο ¨κορμό¨ της Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης οπότε πρέπει να είναι ιδιαίτερα περιποιημένο. Διαλέγουμε τις μπάλες ανάλογα το στιλ που θέλουμε να πετύχουμε και το χρώμα του δέντρου μας. Πρώτα τοποθετούμε τα ακιδωτά φωτάκια και προσπαθούμε να κρύψουμε τα καλώδια και τις πρίζες. Η διακόσμηση του δέντρου ξεκινάει από μέσα προς τα έξω τοποθετώντας τις μεγαλύτερες μπάλες και στολίδια πάνω και τα μικρότερα κάτω. Όσο πιο πολλές οι μπάλες και τα στολίδια τόσο πιο πλούσια και ολοκληρωμένη είναι η εμφάνιση του. Στο κάτω μέρος του δέντρου μπορείτε να τοποθετήσετε κουτιά τυλιγμένα με γιορτινά περιτυλίγματα έτσι ώστε να φαίνεται και πιο γεμάτο. Όσο πιο γεμάτο είναι τόσο πιο όμορφο φαίνεται!Αυτές είναι κάποιες κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν στο Χριστουγεννιάτικο  deco του σπιτιού σας. Υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές άλλες λύσεις και ιδέες, που ποικίλουν ανάλογα με το στυλ που προτιμάτε να δώσετε σε κάθε περίπτωση (Γαλλικό ρομαντικό, μοντέρνο, φυσικό κλπ). Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι δείτε το στόλισμα των Χριστουγεννιάτικων Εορτών ως ένα δημιουργικό παιχνίδι: βάλτε την φαντασία σας, το μεράκι και την αγάπη σας και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Άλλωστε η χαρά και η κατάνυξη που νιώθουμε κατά τη διάρκεια του στολίσματος είναι μεγαλύτερης σημασίας από το αποτέλεσμα που αναμένουμε! Σημασία έχει το ταξίδι, όχι ο προορισμός -  Κ. Π. Καβάφης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου