Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Κρεμάστε το ύφασμα στους τοίχους!

Να ακόμη μια οικονομική ιδέα για διακόσμηση των τοίχων! μπορείτε να βάλετε σε τελάρα υφάσματα που σας έχουν περισσέψει και να γεμίσετε επιτέλους εκείνη την άχαρη γωνία.  Πάρτε μερικές ιδέες...






www.oikianet.gr

Punk Shui: Η νέα τάση ανατροπής στο deco που κερδίζει στα σημεία!


Κουραστήκατε από τις νόρμες και τους κανόνες που επιβάλλουν τον τρόπο ζωής σας και θέλετε να σπάσετε στη γυάλα κάνοντας την ανατροπή βάσει της δικής σας ταυτότητας; 

Νομίζουμε πως έχουμε τη λύση. Ας τα πάρουμε από την αρχή: Το Feng Shui είναι η αρχαία μυστικιστική τέχνη της κινεζικής Γεωμαντείας, το επίγειο αντίστοιχο της αστρολογίας, μελετά τη δυναμική σχέση μεταξύ του ανθρώπου και του περιβάλλοντός του. Εδώ και πολλαααααά χρόνια έχει βρει την εφαρμογή της σαν φιλοσοφία στη διακόσμηση και απαιτεί φυσικά κάποια συγκεκριμένη τοποθέτηση των αντικειμένων στο χώρο σύμφωνα με κανόνες. 

Ο Josh Amatore Hughes ο οποίος λέει πως αφιέρωσε τη ζωή του στο να βοηθήσει όσους επιθυμούν κάτι περισσότερο από τη ζωή τους και το χώρο στον οποίο ζουν εμπνεύστηκε και καθιέρωσε το Punk Shui design. Σκοπός του είναι να εξωθήσει το σχεδιασμό του χώρου στα όριά του και να εισάγει στη διαμόρφωση του τη χαοτική διάθεση και την κατάλυση κάθε κανόνα. 

Το Punk Sui είναι μια σχεδιαστική φιλοσοφία που υποστηρίζει ότι πρωτεύοντα ρόλο στη τοποθέτηση των αντικειμένων μέσα στο χώρο έχει η ελεύθερη βούληση του ιδιοκτήτη και όχι οι κλασικοί κανόνες της διακόσμησης. Σας άρεσε; Θέλετε κι εσείς να αναδιοργανώσετε το χώρο σας και να εκφραστείτε ανατρεπτικά μέσα από αυτόν σύμφωνα με το συναίσθημά σας; 

 Στο εξωτερικό το Punk Shui μετρά ήδη πολλούς οπαδούς και όλοι τους εκφράζουν και εκφράζονται μέσα από ένα και μοναδικό πράγμα την ανατροπή του προβλέψιμου και βαρετού οικιακού τοπίου, αναζητώντας κάτι που θα ταρακουνήσει την καθημερινότητά τους. 

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι καλλιτέχνες που η εκφραστική τους διάθεση τους εξωθεί σε κάτι διαφορετικό, αλλά και όποιος υιοθετεί το Punk Shui, απαιτείται να έχει ένα «ανοιχτό μυαλό». Το Punk Shui, δεν απαιτεί ιδιαίτερα χρήματα μιας και πρεσβεύει την επαναχρησιμοποίηση υλικών, παλιών επίπλων και vintage αντικειμένων. Επικρατεί κυρίως η αντίληψη της καταστροφής με fun τρόπο που σας καλεί για παράδειγμα να πάρετε μία πολυθρόνα με σπασμένο πόδι, και να την βάλετε να πατάει πάνω σε τούβλο, ή να κόψετε τον καναπέ στα δύο. Στον τοίχο κρεμάστε ότι δεν είναι φτιαγμένο για να κρεμαστεί στον τοίχο, όπως δίσκους, ποτήρια, φορέματα ή κάποια χαλασμένη ηλεκτρική συσκευή. 

«Ο απαγχονισμός είναι τέχνη» λέει ο Josh Amatore Hughes. Το Punk Shui είναι η αρχαία τέχνη της επιβίωσης, το επίγειο αντίστοιχο του χάους. Είναι πολύ συμβατό με τις underground υποκουλτούρες, τους καλλιτέχνες, τις μειονότητες, όπως και με την εφηβική διάθεση για τη διακόσμηση των δωματίων. 

 Με λίγα λόγια, Punk Shui είναι η πρακτική της δημιουργίας χάους στο σπίτι, τόσο εκκωφαντική που δημιουργεί μια αρκετά ισχυρή αντίθεση στη ζωή, ικανή να σας δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε το αναπόφευκτο που κυριαρχεί στον έξω κόσμο. Αν γίνει σωστά όμως, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι υπέροχα και να δημιουργήσετε πραγματική τέχνη, αρκεί να σέβεστε τα αντικείμενα, ακόμη και αν πρόκειται για σκουπίδια! Η πραγματική πρόθεση του Punk Shui είναι να δημιουργήσει από τα αδύναμα και υποτιμημένα αντικείμενα και όχι να καταστρέψει. Προσπαθεί να δώσει νόημα σε φαινομενικά άχρηστα αντικείμενα και όχι να προάγει το αλόγιστο χάος. 

via

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Στρώσιμο τραπεζιού


Το στρώσιμο του τραπεζιού είναι μια διαδικασία τελετουργικού χαρακτήρα. Δεν αρκεί το καλό φαγητό, πρέπει και η εικόνα του τραπεζιού να είναι αξιοπρεπής και ευχάριστη.

 Ένα επίσημο γεύμα επιβάλει αυστηρή διάταξη των σκευών στο τραπέζι, σε ένα ανεπίσημο γεύμα οι κανόνες είναι λιγότεροι και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο τη φαντασία μας. Χωρίς τη θέσπιση κανόνων στο τραπέζι οι άνθρωποι θα ακολουθούσαν απλά το ένστικτό τους για να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για τροφή, ο σωστός τρόπος σερβιρίσματος είναι δείγμα πολιτισμού και αξιών. 

Το 16ο αιώνα ο Ερρίκος Γ ήταν ο πρώτος Γάλλος μονάρχης που έκανε χρήση των μαχαιροπίρουνων σε όλα γεύματα του, τον 17ο αιώνα άρχισαν να δημιουργούνται σιγά σιγά τα διάφορα σκεύη φαγητού και να θεσπίζονται οι πρώτοι κανόνες για την τοποθέτησή τους στο τραπέζι. 

Οι κανόνες ακολουθούνται ακόμη και σήμερα όπως και όλες οι πραγματικές αξίες που ταξιδεύουν στο χρόνο. Γενικοί κανόνες: το πιάτο και η πετσέτα πρέπει να τοποθετείται στο κέντρο (ακριβώς μπροστά στην θέση του εκάστοτε πελάτη/καλεσμένου) και με απόσταση ενός εκατοστού από το τελείωμα του τραπεζιού. 

τα μαχαίρια πάντα από δεξιά, με την πλευρά αυτή της κοπής προς το κέντρο του κουβέρ, έτσι αποφεύγονται και τα ατυχήματα. τα πιρούνια πάντα από αριστερά και με τα ''δόντια'' προς τα πάνω το κουτάλι από τη δεξιά πλευρά του μαχαιριού τα ποτήρια του νερού τοποθετούνται πάνω από το μαχαίρι, δίπλα από τα αυτά και προς τα κάτω τοποθετούμε το ποτήρι του λευκού κρασιού. Το ποτήρι του κόκκινου τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται ένα νοητό τρίγωνο.

1. πετσέτα φαγητού  2. μεγάλο πιάτο που χρησιμοποιείται ως σουπλά  3. πιατάκι ψωμιού  4. μαχαίρι βουτύρου  5. πιρούνι σαλάτας  6. πιρούνι κυρίως πιάτου  7.μαχαίρι κυρίως πιάτου  8. μαχαίρι σαλάτας  9. κουτάλι σούπας  10. κουτάλι επιδορπίου  11. πιρούνι επιδορπίου 12. ποτήρι νερού  13. ποτήρι κόκκινου κρασιού  14.ποτήρι λευκού κρασιού


πηγή

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Τώρα η διακόσμηση γίνεται παιχνίδι...μόνο με 13 ευρώ!

το Oikianet τα αυτοκόλλητα που θα λατρέψετε! 

είναι τόσο εύκολα στην τοποθέτηση τους και τόσο οικονομικά που η διακόσμηση όλων των επιφανειών θα γίνει για εσάς παιχνίδι και διασκέδαση! 


μπορούν να τοποθετηθούν σε τοίχους, ξύλο, γυαλί και χαρτί... Χρησιμοποιήστε τα για οποιαδήποτε κατασκευή και ανανεώστε τους χώρους και τα προσωπικά σας αντικείμενα. 


Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε προσωποποιημένα δώρα και ευχετήριες κάρτες... 
ακολουθούν μερικές ιδέες ...που θα σας εμπνεύσουν!








τα προϊόντα θα τα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.oikianet.gr

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Μην περιμένετε τον Άγιο Βαλεντίνο...

Δεν χρειάζεται να περιμένετε τον Άγιο Βαλεντίνο για να βάλετε αγαπησιάρικη διάθεση στην διακόσμηση σας... το σημαντικό είναι να την έχετε όλο τον χρόνο! Δείτε παρακάτω οικονομικές ιδέες που θα προσθέσουν ρομαντισμό στην καθημέρινότητα σας!





Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ανανεώνοντας έπιπλα με ταπετσαρίες...

Πάρτε ιδέες για το πως μπορείτε να ανανεώσετε τα έπιπλα σας, οικονομικά και να μην χρειαστεί να τα πετάξετε!






οι φωτογραφίες είναι απο το pinterest

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ένα παιδικό δωμάτιο όλο πουά!

Η τελευταία λέξη της μόδας στην διακόσμηση των παιδικών δωματίων στο εξωτερικό είναι τα πουά! 

 Οι μικρές πολύχρωμες τελίτσες που είναι ευχάριστες στο μάτι είναι μια λύση που προτιμούν πολλοί γονείς αφού μπορεί να ταιριάξει με όλες τις ηλικίες και με αυτές μπορούν να γίνουν άπειροι συνδυασμοί. 


Πουά λοιπόν παντού. Από τους τοίχους, ως και τα διακοσμητικά, τα σεντόνια, τα καλαθάκια, τις κουρτίνες ως και τα χαλιά. Με μεγαλύτερα πουά μάλιστα μπορεί να γίνουν ακόμα και κατασκευές διακόσμησης όπως δέντρα στον τοίχο. 


Πάρτε μερικές ιδέες από το τι κυκλοφορεί ως πρόταση στο εξωτερικό και προσαρμόστε το στα δικά σας θέλω και γούστα. 

Για ταπετσαρίες τοίχου σε πουά δείτε εδώ


πηγή

Μετακόμιση σε 7 κινήσεις


Σε κανέναν δεν αρέσει να αλλάζει σπίτι, καθώς πρόκειται για μία διαδικασία κουραστική, βαρετή και μερικές φορές επίπονη! Η μετακόμιση απαιτεί καθαρό μυαλό, οργανωτικό πνεύμα, αισιοδοξία και αρκετά ζευγάρια χεριών βοήθειας!  Η επίμαχη λίστα: 

 1) Διεύθυνση - τηλέφωνο Ακούγεται βουνό αλλά δεν είναι! Οργανωθείτε και ενημερώστε φίλους, συγγενείς και δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες για την αλλαγή της διεύθυνσης. Επίσης μπορείτε να ενημερώσετε το ταχυδρομείο της περιοχής σας για προώθηση γραμμάτων σε περίπτωση που δεν μπορέσατε να ειδοποιήσετε τους άμεσα ενδιαφερόμενους! 

 2) Καταναλώστε τα αποθέματα Εφόσον γνωρίζετε την ημερομηνία μετακόμισης φροντίστε να αρχίσετε σιγά σιγά την κατανάλωση των προϊόντων που δεν μπορούν να μεταφερθούν, όπως κατεψυγμένα και νωπά φαγητά. 

 3) Η λίστα Είτε είστε άνθρωπος της λίστας είτε όχι, θα το βρείτε πολύ βοηθητικό να έχετε πάντα πάνω σας ένα χαρτί για να σημειώνετε τα σημαντικά της μετακόμισης. «Να μην ξεχάσω να επιστρέψω το DVD στη φίλη μου», «Να μην ξεχάσω να δώσω τα ρούχα που δεν χρειάζομαι σε κάποιον που τα έχει ανάγκη» είναι δύο από τα πολλά παραδείγματα! 

 4) «Με λίγη βοήθεια από τους φίλους μου» Δεν χρειάζεται να σηκώσετε όλο το βάρος της μετακόμισης πάνω σας! Και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ζητήστε από τους φίλους σας είτε να σας βοηθήσουν με το πακετάρισμα, είτε με τη μεταφορά των πραγμάτων από το ένα σπίτι στο άλλο! 

 5) Τα είδη «πρώτης βοήθειας» Φροντίστε στο «νέο» σας σπίτι να υπάρχουν εύκαιρα τα παρακάτω: νερό, καφές, πρόχειρο φαγητό, καθαρά σεντόνια, σαπούνι, χαρτί υγείας και 2-3 χαλάκια. Εννοείται πως δεν θα ξεπακετάρετε σε μία μέρα, όμως κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της μετακόμισης θα θέλετε καφέ, θα θέλετε να κάτσετε κάπου, αλλά και να πλυθείτε και να φάτε κάτι πρόχειρο. Όταν τελειώσει αυτή η σούπερ κουραστική μέρα θα θέλετε κιόλας να ξεκουραστείτε! 

 6) Πώς να πακετάρω αποτελεσματικά; Σημειώστε στις κούτες με ανεξίτηλο μαρκαδόρο που ανήκει η κάθε κούτα. Προσοχή όμως: μην αρκεστείτε στο όνομα του δωματίου. Γίνετε συγκεκριμένοι και περιγραφικοί έτσι ώστε να μην χάνετε χρόνο και ενέργεια στο ξεπακετάρισμα. Επίσης μην παραγεμίζετε τις κούτες και τις τσάντες σκεπτόμενοι πως όλο και κάποιος θα βοηθήσει! Τέλος, μην ξεχάσετε να αξιοποιήσετε βαλίτσες και τσάντες – βολεύουν περισσότερο από τις κούτες.

 7) Σπίτι από την αρχή Σε περίπτωση που δεν μετακομίζετε από το ένα σπίτι στο άλλο και πρόκεται να βρεθείτε σε έναν χώρο που θα τον φτιάξετε από την αρχή, φροντίστε να κάνετε σωστή έρευνα αγοράς προκειμένου να βρείτε τις καλύτερες ευκαιρίες τόσο από άποψης επίπλων όσο και από άποψη ηλεκτρικών συσκευών.

Καλή επιτυχία!

πηγή

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Kεκλιμένη στέγη; Εκμεταλλευτείτε την έξυπνα!


Αν υπάρχει αρκετό ύψος στο χώρο του σπιτιού σας μπορείτε να δημιουργήσετε, με τη βοήθεια ενός καλού μαραγκού, μια σοφίτα όπου θα χρησιμεύει σαν γραφείο, αφού θα είναι ένας απομονωμένος χώρος από το υπόλοιπο σπίτι και άρα θα προσφέρει ηρεμία, ησυχία και ...έμπνευση. 

Εξοπλίστε τη σοφίτα με βιβλιοθήκες, ένα γραφείο κι έναν καναπέ για τις στιγμές που απλά θέλετε να καθίσετε και να χαλαρώσετε διαβάζοντας ένα βιβλίο ή περιοδικό. Αλήθεια, δεν χρειάζονται περισσότερα. Μην ξεχάσετε, όμως, να τοποθετήστε στο πάτωμα μαλακά χαλιά, τα οποία θα βοηθήσουν την ηχομόνωση ώστε να μην ενοχλούνται όσοι θα βρίσκονται στο κάτω μέρος του σπιτιού. 

 Αν δεν έχετε ανάγκη από γρα­φείο, μπορείτε να διαμορφώσετε τη σοφίτα σε χώρο ψυχαγω­γίας με ένα μικρό σαλονάκι και τηλεόραση ή σε ζώνη παιχνιδι­ού για τα παιδιά, αφού προσέξετε να μην εγκυμονούν κίνδυνοι. 

 Σημαντικά στοιχεία που πρέπει να προσέξετε είναι η ηχητική μόνωση του χώρου καθώς και ο φωτισμός του. Ακόμα ένα στοιχείο που θα πρέπει να προσέξετε είναι η δημιουργία ντουλαπιών που θα βοηθούν στο να αποθηκεύονται πράγματα και να μένει ο χώρος συγυρισμένος.

πηγή

Πίνακας ανακοινώσεων με ύφασμα!

Να μια εύκολη κατασκευή που θα δώσει προσωπικότητα και στυλ στον πίνακα ανακοινώσεων σας! το μόνο που χρειάζεται είναι κόλλα και ένα κομμάτι του αγαπημένου σας υφάσματος... 

πάρτε μερικές ιδέες... 








Για υφάσματα δείτε εδώ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Φωτοταπετσαρία στις εσωτερικές πόρτες!

Οι φωτοταπετσαρίες πόρτας αποτελούν την ιδανική οικονομική επιλογή, για εσάς που θέλετε να δώσετε έναν διαφορετικό αέρα ανανέωσης στο σπίτι σας, που θέλετε να κρύψετε κάποια κακοτεχνία, ή που απλά θέλετε να δημιουργήσετε ένα θεματικό δωμάτιο. 

Ανοίξτε την πόρτα λοιπόν σε όμορφες και οικονομικές προτάσεις διακόσμησης...






αξιοποιήστε τα παλιά σας ρολόγια!

Βρήκα επιτέλους εναν εύκολο και οικονομικό τροπο να αξιοποιήσω το παλιό εκείνο ρολόι, που έμενε ξεχασμένο στα συρτάρια μου! 


Το μόνο που χρειαζόταν τελικά ήταν ένα κομμάτι ύφασμα! Αφαίρεσα τα λουράκια και στις προεξοχές πέρασα ένα λεπτό κομμάτι υφάσματος το οποίο στην συνέχεια το έδεσα γύρω απο τον καρπό μου! 

Και το καλύτερό;;; 

μπορώ να αλλάζω το ύφασμα και να δημιουργώ κάθε φορά διαφορετικό στυλ για να ταιριάζει με το ντύσιμο μου! Δείτε παρακάτω φωτογραφίες που βρήκα στο διαδίκτυο και μου έδωσαν την ιδέα!









Συμμάζεψε το σπίτι σε 30 λεπτά


Την ώρα που χαλαρή χαζεύεις στην τηλεόραση και πίνεις αμέριμνη τον καφέ σου, χτυπάει το τηλέφωνο κι ακούς τα κακά νέα. Ο καλός σου, σε ενημερώνει ότι απρόσμενες επισκέψεις καταφθάνουν σε μισή ώρα και το σπίτι είναι άνω κάτω. Μπορεί να είναι κάποιος φίλος από το πουθενά, η πεθερά ή ο προϊστάμενος του καλού σου. Φρικάρεις, αλλά δεν έχεις διέξοδο διαφυγής από τα τετελεσμένα, άρα θα πρέπει να ανασκουμπωθείς στα γρήγορα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να συμμαζέψεις το χάος που επικρατεί γύρω σου. 

Από πού όμως ν’ αρχίσεις ; 

 Κατ’ αρχήν μια ψύχραιμη ματιά γύρω σου Ρίξε μια γρήγορη ματιά γύρω σου στο χώρο που θα δεχθείς τους επισκέπτες. Μάζεψε πεταμένους φακέλους αλληλογραφίας, διαφημιστικά φυλλάδια, άπλυτα πιάτα και ποτήρια που μπορεί να είναι ακουμπισμένα εδώ κι εκεί. 

Σιγουρέψου ότι το δάπεδο είναι καθαρό καθώς και το μπάνιο τουλάχιστον αξιοπρεπές. Λογικά δεν θα πάνε οι καλεσμένοι σε άλλους χώρους, οπότε φρόντισε να κλείσεις τις πόρτες από τα υπόλοιπα δωμάτια. Υπάρχουν διαθέσιμες ενισχύσεις ; Αν τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα για να συνειδητοποιήσουν το βαθμό της απελπισίας σου, κάλεσέ τα στην απρόσμενη μάχη που έχεις να δώσεις, εξαιτίας της έκτακτης επίσκεψης. 

Αν δεν βρίσκεις άμεση ανταπόκριση, οι δωροδοκίες είναι πλήρως αποδεκτές σ’ αυτού του είδους τις καταστάσεις. Αν είναι μικρά, βρες ένα τρόπο να τα περιορίσεις στο χώρο τους και υποχρεωτικά ρίξου στη δουλειά χωρίς συμμάχους. Αυτά που φαίνονται… Με την ηλεκτρική σκούπα, καθάρισε όλες τις επιφάνειες που φαίνονται στο χώρο και τακτοποίησε αυτά που φαίνονται. 

 Μην ανησυχείς για το αν τα βάζεις στην σωστή τους θέση – μ’ αυτό θ’ ασχοληθείς αύριο. Τώρα, έχει σημασία απλά να εξαφανίσεις ό,τι προδίδει ακαταστασία και σ’ αυτό πολύτιμος σύμμαχος είναι οι ντουλάπες. Πάρε τα αραδιασμένα ρούχα από τον καναπέ κι εξαφάνισέ τα στην πλησιέστερη ντουλάπα. 

 Η κρεβατοκάμαρα – που συνήθως δεν δέχεται επισκέψεις – είναι ο καλύτερος χώρος για να εξαφανίσεις διάφορα αντικείμενα. Θυμήσου μόνο στο τέλος να κλείσεις την πόρτα! Σε αντίθεση με την κρεβατοκάμαρα, η κουζίνα είναι ένας χώρος που μπορεί να έρθουν οι επισκέπτες. Γι’ αυτό είναι καλό να μαζέψεις άπλυτα πιάτα και ποτήρια που τυχόν υπάρχουν ή ακόμα και κατσαρόλες. Αν δεν υπάρχει πλυντήριο πιάτων και ο χρόνος που έχεις δεν φτάνει για να τα πλύνεις, ο φούρνος είναι μια «κρυψώνα», για ν’ αποφύγεις τα πικρόχολα σχόλια. Φρόντισε βέβαια να μην τα ξεχάσεις εκεί, μετά από την επίσκεψη ! 

Τέλος πλύνε και σκούπισε καλά το νεροχύτη και τους πάγκους κι η κουζίνα σου θα μοιάζει τέλεια. Η τακτοποίηση κι ο καθαρισμός των σημείων που φαίνονται λοιπόν, δεν θα σου πάρει περισσότερο από περίπου 3 λεπτά φτάνει να κινηθείς γρήγορα και συντονισμένα. Το επόμενο σημείο, που θα πρέπει να εστιάσετε την μάχη σας, είναι τα δάπεδα. Καθαρά δάπεδα Το βρώμικο πάτωμα πραγματικά είναι ό,τι το χειρότερο σ’ ένα σπίτι. Ένα γρήγορο σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα, θα είναι απαραίτητο. 

 Μην μετακινείς έπιπλα, κανείς δεν θα ψάξει τι γίνεται κάτω από τους καναπέδες. Στην κουζίνα, ίσως είναι απαραίτητο ένα σφουγγάρισμα καθώς επίσης και στο μπάνιο, όπου δεν θα πρέπει να ξεχάσεις να βάλεις καθαρές πετσέτες και αν δεν έχει χαρτί τουαλέτας κι έπειτα να εξαφανίσεις την σφουγγαρίστρα. Κι αυτό το στάδιο, εάν έχεις ένα καλό τέμπο και δεν προκύψει κάποιο ξαφνικό τηλεφώνημα – ξέρεις, απ’ αυτά τα τηλεφωνήματα ψυχοθεραπείας, που μιλάμε…, χωρίς να λέμε στην ουσία τίποτα - λογικά δεν θα σου πάρει περισσότερο από 3 λεπτά. 

Ας δούμε τώρα το επόμενο βήμα… 

 Η εικόνα σου 

Οι χώροι λοιπόν τώρα του σπιτιού μπορεί να μοιάζουν τέλειοι, αλλά εσύ θα πρέπει να είσαι το κεντρικό πρόσωπο και να κερδίσεις τα βλέμματα όλων. Άρα δεν μπορείς να είσαι ένα κουρέλι και παράλληλα «κυρίαρχη» του παιχνιδιού. Φρεσκαρίσου λοιπόν στα γρήγορα, κάνοντας ένα ντους, φόρεσε κάτι όμορφο, απλό και σέξι και περιποιήσου τα μαλλιά σας. 

Μην ξεχάσεις ένα γρήγορο μακιγιάζ που θα ολοκληρώσεις με ένα ζεστό και δυνατό κραγιόν. Έφτασε η ώρα ! Στην εξώπορτα ακούς κιόλας τις φωνές των επισκεπτών σου. Πάρε μια ανάσα, χαλάρωσε μ’ άλλες δυο βαθιές ανάσες και στη συνέχεια φόρεσε το λαμπερό σου χαμόγελο κι άνοιξε την πόρτα. Ήταν μια δύσκολη μάχη, αλλά την κέρδισες!!! Βέβαια αργότερα, για το απροσδόκητο της επίσκεψης, καλό θα είναι να γίνει μια συζήτηση επί της «ουσίας» με τον καλό σου, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τον ζήσεις ξανά αυτόν τον εφιάλτη. 

πηγή

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

animal print και έντονα χρώματα στους τοίχους σας!


2 στοιχεία που αρέσουν στο μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών τώρα συνδυάζονται και μπορούν να διακοσμήσουν τους τοίχους σας, με τον πιο μοντέρνο και ανατρεπτικό τρόπο...

animal print και έντονα χρώματα στις υπηρεσίες σας!

Η συγκεκριμένη ταπετσαρία διατίθεται σε 5 λαχταριστές αποχρώσεις που θα σας μαγέψουν...οι απλές και καθαρές γραμμές της, θα δώσουν άλλη διάσταση στον χώρο σας και θα κάνουν τους επισκέπτες να εστιάσουν σωστά στο έντονο χρώμα της, γεμίζοντας τους ενέργεια!


Διαγωνισμός φωτογραφίας με κατοικίδια


ένας διαγωνισμός που μου φάνηκε εκτός απο ενδιαφέρον και πολύ τρυφερός...
μπορείτε να στείλετε την φωτογραφία με το αγαπημένο σας ζωάκι και
αυτόματα να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό!

Vintage style: Σαν παλιό καλό κρασί



Ήταν το μυστικό των μποέμ, που έβρισκαν ο,τιδήποτε παλιό και του έδιναν μια νέα ζωή. Μετά πέρασε στους στυλίστες και στους διακοσμητές, για να γίνει το μοναδικό «vintage style». 

Το ’50 οι Αμερικάνοι, και κυρίως ο αμερικανικός στρατός, σε μια προσπάθειά τους να φροντίσουν τους αναξιοπαθούντες, βρήκαν λύση την ανακύκλωση των second hand ρούχων. 

Το ίδιο έκανε και η Καθολική εκκλησία στη Γαλλία. Αυτό αποτέλεσε μια καλή λύση. Μετά από την πρώτη ιδέα ακολούθησε η εμπορική εκμετάλλευση όλων των ειδών, επίπλων, αντικειμένων, ρούχων, με καλύτερους πελάτες τους μποέμ, οι οποίοι και πλάσαραν μόδα, αφού ήταν λάτρεις εκείνης της εποχής και εμπλούτιζαν τη συλλογή τους με αντικείμενα και έπιπλα τα οποία ήταν χρησιμοποιημένα ή χαλασμένα και τα έφτιαχναν οι ίδιοι. (κάντε κλικ στη φωτογραφία για να δείτε ολόκληρο το άλμπουμ) 

 Αυτοί λοιπόν που ήταν πάντα, μπατίρηδες, αλλά οπαδοί της μόδας έφτιαχναν τα σπίτια τους και συμπλήρωναν την γκαρνταρόμπα τους με έπιπλα και ρούχα του παρελθόντος τα οποία προσάρμοζαν στις δικές τους ανάγκες. Αργότερα, όλο και κάποιος μποέμ παράπεφτε σε κάποια οικογένεια και οι επόμενες γενιές έβρισκαν συχνά πυκνά κανένα παλιό σίδερο ή ανεμιστήρα, κανένα φουλάρι Hermés ή κάποια δερμάτινη φούστα της μαμάς από το Παρίσι. 

Οι ντουλάπες των γονιών τους μετατράπηκαν σε βιτρίνα του πιο σικ καταστήματος και τα παλιά μεγαλεία τους η νέα μόδα. Και ξαφνικά κάτι άρχισε να γίνεται στους σχεδιαστικούς χώρους και στα μαγαζιά που πουλούσαν μεταχειρισμένα. Μια απίστευτη κίνηση αναδεικνύει την καινούρια μόδα και παλιοί σχεδιαστές συναντιούνται κρυφά σε καταστήματα για να αγοράσουν παλιά αντικείμενα, εξομολογήθηκε παλιότερα ο Didier Ludot, ο Γάλλος βασιλιάς καταστημάτων vintage. 

 Το vintage έγινε μόδα από τη στιγμή που το design άρχισε να εμπνέεται ξεκάθαρα από το παρελθόν και η ανακύκλωση άρχισε να γίνεται συνείδηση ακόμα και στο design. Σήμερα τα καινούργια σχέδια θυμίζουν παλιά αντικείμενα ή έπιπλα ή ακόμα και ρούχα, ή τα ίδια τα παλιά κομμάτια ξανακατασκευάζονται με ανανεωμένη επένδυση υλικό και αξία. 

Στα πιο in καταστήματα του κόσμου αναβιώνουν κομμάτια που παραπέμπουν στη δεκαετία του ’40, την κομψότητα του ’50, τη σέξυ εποχή του ’60 και στη χρωματιστή ζωή της δεκαετίας του ’70. Σχεδιαστές όπως ο Eames, ο Jacobsen και ο Saarinen ξαναζούν μέσα από τα designs τους και παίρνουν την πρώτη θέση, αυτή που τους αρμόζει, παρότι απόντες. Αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει. Πρόκειται για απουσία έμπνευσης, νοσταλγία ή αναγνώριση των σταθερών αξιών; Ό,τι και να είναι πάντως κάνουν ωραίο decor και styling. H τάση δεν είναι αντιγραφή αλλά κουλτούρα. Και όποιος θέλει να θεωρείται avant garde οφείλει να περιλαμβάνει στο lifestyle του το vintage. 

To vintage επιτέθηκε αποτελεσματικότερα λίγο πριν από το millenium. Όταν έκαναν την εμφάνισή τους videoclips, διαφημίσεις και περιοδικά που είχαν σαφή αναφορά στη δεκαετία του ’60. Αμέσως μετά οι ηλεκτρικές συσκευές άρχισαν να έχουν καμπύλες, τα έπιπλα χρώμα, τα μάτια ψεύτικες βλεφαρίδες και το κεφάλι σγουρά φουσκωτά μαλιά. Τα αυθεντικά έπιπλα των δεκαετιών ’50, ’60, ’70 πουλιούνται πια σε αμύθητα ποσά και αστέρες του κινηματογράφου κάνουν επίσημες εμφανίσεις με vintage dress code. Χαλιά, τραπεζάκια, καρέκλες, μπουφέδες, φωτιστικά ή αντικείμενα, φούστες, μπλούζες, παλτά ή φουλάρια των πολύ περασμένων χρόνων μπορεί να γίνουν έμπνευση για καινούργια ή να γίνουν τα πιο in κομμάτια του σπιτιού σας. 

Γι’ αυτό μην πετάτε τίποτα. Κάντε μια εισβολή στο σπίτι της μάνας σας και της γιαγιάς σας κρυφά από τους άλλους συγγενείς. Ό,τι βρείτε και σας λέει κάτι κρατήστε το, μπορεί να σας κάνει κάποτε πολύ πλούσια.

via

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ήρωες των παιδικών μας χρόνων...στοιχεία διακόσμησης!

Ποιος είπε πως ήρωες και cartoons μπορούν να αποτελέσουν στοιχείο διακόσμησης μόνο για το παιδικό δωμάτιο;;; 



Το Oikianet αγαπάει το προσωπικό , ανατρεπτικό στυλ στην διακόσμηση και σας προτείνει... να βάλετε χρώμα και θετική διάθεση στους χώρους σας!
Ξεφύγετε απο τα συνηθισμένα στυλ διακόσμησης...και προσθέστε προσωπικές πινελιές στους τοίχους σας...ξαφνιάζοντας θετικά τους επισκέπτες σας...
 διαλέξτε έναν ήρωα που πάντα θαυμάζατε και μην πέσετε στην παγίδα να επιλέξετε το θέμα ανάλογα με τα χρώματα που ίσως ταιριάζουν στο σπίτι σας! είπαμε ήρθε η στιγμή να κάνετε την ανατροπή...! Καλή επιτυχία!